Самый языкатый сайт Одессы

Українці готуються до тривалого блекауту (опитування)

Українці готуються до тривалого блекауту (опитування)

Переважна більшість (понад 80%) українців вважає, що масовані атаки росії на інфраструктурні об’єкти України будуть і надалі відбуватися, і тому треба готуватися до блекауту.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного компанією «Active Group» за допомогою онлайн-панелі «SunFlower Sociology» 18-21 листопада 2022 р. 

Відповідаючи на запитання «Чи будуть, на вашу думку, відбуватись масові атаки росії на об’єкти інфраструктури України у найближчому майбутньому?», 81,2% респондентів сказали, що очікують таких атак: половина з них впевнені, що атаки точно будуть, ще половина – що скоріше будуть. 3% опитаних думають, що атак скоріше не буде, 1,7% – точно не буде. Не визначилися з відповіддю 14,1% респондентів.

Також українців запитали, як вони планують реагувати на можливі проблеми із опаленням, водопостачанням та електрикою в своєму населеному пункті. Половина опитаних (50,9%) відповіли, що купують різні речі для того, щоби пережити ці проблеми там, де живуть зараз, 18,8% – готують приватний будинок/дачу, щоби поїхати туди, 5,1% – планують виїзд до іншого регіону України, 4,7% – планують виїзд за межі України. Ніяк не готуються до можливого блекауту 14,5% опитаних, а не очікують проблем із відключенням комунікацій 12,4%. Третина респондентів (32,9%) не визначилися з відповіддю. 

Щодо речей, які придбали або збираються придбати українці для того, щоб підготуватись до можливих проблем із опаленням, водопостачанням та електрикою, то на першому місці повербанки і свічки: 38,9% та 38,5% відповідно. Далі йдуть: їжа тривалого зберігання, консерви (34,2%), батарейки (29,9%), ліхтарики (29,1%), бутильована вода (20,5%), паливо, газові балони (19,2%), теплий одяг, взуття (19,2%), обігрівачі (13,2%), їжа швидкого приготування (12,0%), ковдри, пледи (11,1%), потужні акумулятори (автомобільний або потужніше) (8,1%), джерела безперебійного живлення (7,7%), туристичні пальники (7,3%), пічі-буржуйки (6,0%), сонячні батареї (у тому числі портативні) (5,1%). Нічого не купували для підготовки до можливого блекауту 12,8% опитаних.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top