Самый языкатый сайт Одессы

Медики «швидкої» врятували двох породіль у Білгороді-Дністровському районі

Медики «швидкої» врятували двох породіль у Білгороді-Дністровському районі

Днями до Єдиної оперативної диспетчерської служби Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшов виклик з Білгород-Дністровського району щодо пологів удома.

На місце виклику була оперативно доправлена бригада Білгород-Дністровської станції ЕМД у складі фельдшера Браткевича та водія Андрущенко. Про це повідомили в обласному Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Через погані сільські дороги бригада доїхала на місце, не вклавшись в нормативи. За цей час, коли їхала «швидка» породілля та її родичів в телефонному режимі консультували спеціалісти нашої Диспетчерської.

Після прибуття на місце виклику о 12:06 пологи розпочалися через декілька хвилин і вже о 12:15 на світ з’явилася маленька дівчинка, за шкалою Апгар 8 балів, стан задовільний, пуповина була відсічина фельдшером на місці і одразу після пологів породілля з немовлям загрузили в карету ШМД та почали рухатися до районного пологового будинку.

В дорозі у породіллі відкрилася кровотеча, але фельдшер в дорозі надав всю необхідну допомогу і жінку та малечу у задовільному стані доправили спеціалістам районної лікарні.

Естафету прийняття пологів вдома від фельдшера Браткевича та водія Андрущенко перейняла ще одна бригада Білгород-Дністровської станції ЕМД — лікар Єршов, фельдшер Бакаляр та водій Ровенчук.

Виклик на передчасні пологи поза медзакладом у 37-річної жінки надійшов декілька днів тому на спецлінію 103 і лікарська бригада одразу вирушила на місце, де з’ясувалося, що пацієнтка вже перебуває в пологах.

Тож медики допомогли маленькій дівчинці з’явитися на світ, зробили все необхідне для здоров’я та комфорту мами та доньки, після чого обох у задовільному стані госпіталізували до Білгород-Дністровського пологового будинку.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top