Самый языкатый сайт Одессы

Одеські медики провели операцію на серці недоношеного новонародженого

Одеські медики провели операцію на серці недоношеного новонародженого

Лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні провели операцію на серці у дитини з вагою при народженні 660г. Дитина народилась на 25-му тижні вагітності, потребувала проведення сурфактантзамісної терапії, перебувала на штучній вентиляції легень.

Про це повідомляє пресслужба департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

Через надзвичайну незрілість, наднизьку вагу при народженні у дитинки не закрилась артеріальна протока, яка внутрішньоутробно забезпечує кровообіг плода. Але після народження функціонування цієї протоки значно погіршує стан дитини та може призвести до смерті немовляти.

«Лікування цієї дитини ускладнюється не лише наднизькою вагою та незрілістю, а й наявністю тяжкої супутньої патології у вигляді масивних внутрішньошлуночкових крововиливів в бокові шлуночки головного мозку, розвитком постгеморагічної гідроцефалії. Незважаючи на всі обтяжуючі обставини, за життєвими показаннями, в ургентному порядку розгорнута операційна в умовах реанімаційної зали відділення інтенсивної терапії новонароджених та недоношених дітей. Дитина прооперована, функціонуюча артеріальна протока перев’язана», — розповіли медики.

Стан дитини медики стабілізували, але, за словами лікарів, на неї чекає ще багато випробувань на шляху одужання.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top