Самый языкатый сайт Одессы

У лікарні Балти запустили сучасний ангіограф «Artis one»

У лікарні Балти запустили сучасний ангіограф «Artis one»

У Балтській багатопрофільній лікарні вже наповну працює сучасний ангіограф «Artis one». За два тижні своєї роботи було простентовано 12 пацієнтів та проведено 40 коронарографій.

Про це повідомляє прес-служба Одеської ОВА.

Нове обладнання суттєво покращить якість надання медичної допомоги пацієнтам у випадку гострого інфаркту міокарда та інших серцево-судинних хвороб, в рази зменшить летальність і інвалідність від зазначених хвороб та дозволить врятувати не одне людське життя.

Ангіограф був закуплений Міністерство охорони здоров’я України та Медичні закупівлі України за кошти державного бюджету.

Балтська багатопрофільна лікарня включена до регіонального клінічного маршруту пацієнта з гострим інфарктом міокарда. В червні минулого року тут відкрили відділення кардіології та судинної патології з рентген-операційним блоком. Кардіоцентр лікарні зараз обслуговує 14 територіальних громад півночі Одещини, а це – понад 237 тисяч людей.

Запуск ангіографа в Балті додатково вирішує проблему з доступом сільських мешканців, які мають гострий інфаркт міокарда з елевацією сегмента ST, до стентування коронарних артерій. До цього його мали лише 22,8% сільських жителів області.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top