Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі можна безкоштовно пройти онкоскрінінг передміхурової залози

В Одесі можна безкоштовно пройти онкоскрінінг передміхурової залози

Понад 40 тисяч одеситів пройшли безкоштовний онкоскринінг передміхурової залози, повідомили у прес-службі Одеської міськради.

В Одесі за кошти міського бюджету працює Міська цільова програма «Здоров’я», за якою чоловіків забезпечують доступним онкоскринінгом новоутворень передміхурової залозию. Це дослідження дозволяє виявити онкозахворювання передміхурової залози на ранній стадії, ще до появи клінічних симптомів — а отже, своєчасно розпочати лікування.

За час реалізації програми «Здоров’я» проведено 40629 безкоштовних обстежень на ПСА, у разі підвищення цього показника пацієнтів направляють на біопсію передміхурової залози. За цей час в урологічних стаціонарах Одеси виконано 2212 поліфокальних біопсій, з яких рак простати виявлено у 68-72% випадків, передпухлинні зміни — у 4-7,5% пацієнтів, інші випадки складали запальні та доброякісні захворювання.

Направлення на безкоштовний аналіз крові для визначення ПСА пацієнти з доброякісними захворюваннями передміхурової залози можуть отримати у сімейного лікаря або уролога. Дослідження проводиться на базі великих клінічних лабораторій Одеси — у міських лікарнях №1, №5, №10, а також у консультативно-діагностичних центрах №6 та №20.

Рак передміхурової залози часто не спричиняє жодних симптомів на ранніх стадіях, тому чоловіки після 40 років обов’язково мають проходити обстеження передміхурової залози та сечового міхура 1 раз на рік.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top