Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі овочеві консерви з «Привозу» стали причиною зараження ботулізмом

В Одесі овочеві консерви з «Привозу» стали причиною зараження ботулізмом

В Одесі зареєстровано черговий випадок підозри на ботулізм. Причиною тяжкого харчового отруєння стали овочеві консерви, що були придбані на «Привозі» у приватної особи.

Про це повідомляє регіональна Держспоживслужба.

«Це вже не перший випадок на Одещині цьогоріч. Наші фахівці вважають, що епідемічна ситуація щодо захворювання на ботулізм ускладнилася саме тому, що з настанням воєнного стану люди все більше почали самотужки готувати і продавати консервовану продукцію на ринках», — йдеться у повідомленні.

Ботулізм – це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини.

Найчастіше отруєння ботулотоксином по’вязані з вживанням м’ясних консервованих продуктів, тушонок, паштетів, консервованих грибів та овочів. Небезпечними є вказані продукти, виготовлені саме в домашніх умовах, тому що не завжди при консервуванні дотримується рецептура виготовлення в частині кислотності, концентрації солі, а особливо температурної обробки – знищення спор збудника відбувається лише при автоклавуванні.

Руйнується ботулотоксин при кип’ятінні, але консервовані овочі, в’ялені, копчені рибопродукти такій обробці перед споживанням не піддаються, тому найчастіше виникає ботулізм від їх вживання.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top