Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі всі діти із цукровим діабетом безкоштовно отримують тест-смужки

В Одесі всі діти із цукровим діабетом безкоштовно отримують тест-смужки

На початок поточного року на обліку лікарів-ендокринологів у медзакладах Одеси перебувають 352 дитини з цукровим діабетом. З них 332 дитини — мешканці міста Одеси, а також 20 тимчасово переміщених дітей.

Про це повідомляє офіційний сайт мерії Одеси.

Препаратами інсуліну всі діти забезпечені в повному обсязі за державною програмою реімбурсації. Крім того, у 2022 році всі діти з цукровим діабетом були забезпечені тест-смужками для глюкометрів, що надало можливість контролювати та вчасно корегувати дози інсуліну для зменшення ризику ускладнень. Всього за минулий рік на одну дитину було видано 50 упаковок тест-смужок: 38 упаковок за державні кошти і додатково 12 упаковок — за кошти міського бюджету Одеси.

Також у минулому році 22 дитини з цукровим діабетом, у яких за медичними показаннями встановлені інсулінові помпи, були в повному обсязі забезпечені витратними матеріалами для роботи помп. Це дало можливість забезпечити малотравматичне та безперервне введення інсуліну для підтримання рівня цукру в крові та значно поліпшити якість життя дітей.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top