Самый языкатый сайт Одессы

В ОВА розповіли, як працює медицина Одещини в умовах війни

В ОВА розповіли, як працює медицина Одещини в умовах війни

Для забезпечення безперебійної роботи лікарень Одеської області закуплено більш ніж 75 генераторів, що дозволить, в критичних умовах, мати автономне електроживлення.

Про це повідомив голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко, підбиваючи підсумки 200-денного протистояння російської агресії.

За минулі півроку 12 закладів охорони здоров’я отримали 20 автомобілів швидкої екстреної медичної допомоги, які надійшли у вигляді гуманітарної допомоги.

За цей період значно покращилась матеріально-технічна база лікарень: Одеська область отримала 27 апаратів УЗД, які були розподілені для закладів охорони здоров’я; передано 8 пересувних рентгенів; 54 апарати вакуумної терапії отримали заклади охорони здоров’я області, які надають стаціонарну медичну допомогу пораненим. Окрім цього 10 апаратів штучної вентиляції легень отримали пологовий будинок № 1 в Одесі, Одеська обласна дитяча клінічна лікарня, Саратська, Болградська, Балтська, Любашівська, Березівська, Кодимська, Роздільнянська та Захарівська лікарні.

13 моніторів пацієнта з аксесуарами розподілені до 13 закладів охорони здоров’я області. Нові рентгенівські діагностичні апарати встановлено в Одеському регіональному клінічному протипухлинному центрі та в Одеській обласній клінічній лікарні.

В рамках обласної цільової програми «Здоров’я Одещини 2022-2023», для Одеської обласної дитячої клінічної лікарні закуплено та встановлено комп’ютерний томограф на 32 зрізи, кисневу станцію та апарат «штучної нирки» HF 440.

Також чітко відпрацьовано питання щодо забезпечення закладів охорони здоров’я області медичним киснем: кисневі концентратори були розподілені до Любашівської, Арцизької, Подільської, Роздільнянської, Березівської та Балтської лікарень.

«Війна випробовує нас на міцність, але упевнено скажу, що під час війни система охорони здоров’я Одещини показала свою працездатність і професоналізм», — підсумував Марченко.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top