Самый языкатый сайт Одессы

На Одещині вакцинуватимуть від сказу диких тварин

На Одещині вакцинуватимуть від сказу диких тварин

Епізоотична ситуація щодо сказу в Одеській області вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць посідає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, що спрямована на запобігання поширення сказу серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника цієї хвороби, зокрема – лисиці та шакали.

Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА..

Для ефективного розповсюдження вакцини заплановано охопити територію області, особливо з врахуванням ареалу проживання лисиць та появою шакалів.

«Вакцина складатиметься з поживної принади, яка має харчові та привабливі компоненти для тварин, в тому числі лисиць та шакалів, у вигляді брикету коричневого кольору, в середині якої знаходиться полімерний блістер з активними компонентами вакцини. Якщо лисиця протягом 3-5 років їсть таку приманку, то в неї зберігається постійний імунітет, який передається наступним поколінням. То ж проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин знизить, а в подальшому дасть можливість забезпечити звільнення території Одещини від сказу», – зазначила начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Марина Петросянц.

Як повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, у Саврані зареєстрували випадок сказу у домашнього собаки, який мав контакт із господарем. У зв’язку з цим рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Подільській РВА у Саврані запроваджено карантинні обмеження.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top