Самый языкатый сайт Одессы

Одеська область входить до п’ятірки лідерів у сфері інформаційно-комунікаційних технологій

Одеська область входить до п’ятірки лідерів у сфері інформаційно-комунікаційних технологій

За показником щодо підвищення рівня цифрової грамотності населення, Одещина входить до п’ятірки лідерів серед усіх областей України.

Найкраще послуги з цифровізації вдалось запровадити у Чорноморській, Балтській та Южненській міських громадах, Шабівській і Біляївській громадах. Про це розповідає Начальник Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської ОВА Станіслав Ніколайчук.

«Запускаючи, наприклад, «єМалятко» в обласному центрі, ми не просто спускали тим самим в регіон таку можливість: ми ставили завдання кожній громаді відпрацьовувати цей процес у себе. І як результат – цю комплексну послугу запроваджено у всіх ЦНАП, закладах охорони здоров’я та у відділах державної реєстрації актів цивільного стану», — каже Станіслав Ніколайчук.

Ще один важливий факт, що станом на 2023-й рік 100% ЦНАП Одеської області підключено до системи онлайн моніторингу та оцінки якості послуг Порталу Дія.

Минулого року створено 12 нових центрів надання адміністративних послуг в Недубайській, Дачненській, Дальницькій, Вигодянській, Великодальницькій, Маяківській громадах Одеського району, Лиманській — Роздільнянського району, Мологівській та Кароліно-Бугазькій – в Білгород-Дністровському районі, Зеленогірській — Подільського району, Городненській та Павлівській Болградського району. Тепер в Одеській області функціонують 72 ЦНАП. В кожному з них впроваджено електронну чергу, завдяки якій жителі громад можуть попередньо записатися на прийом до ЦНАП, а в 66 запровадили надання через ЦНАП усіх обов’язкових послуг.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top