Самый языкатый сайт Одессы

Переселенці та постраждалі від воєнних дій в Одесі можуть подати заявку на грошову допомогу від ООН

Переселенці та постраждалі від воєнних дій в Одесі можуть подати заявку на грошову допомогу від ООН

В Одесі відкрився офіс Благодійного фонду «Право на захист» — офіційного партнера Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) зі збору даних на грошову допомогу. Сума допомоги — 2220 гривень на особу щомісячно протягом 6 місяців. Тобто кожен член родини загалом отримає 13 320 гривень на особу двома траншами.

Подати заявку можна за адресою: м. Одеса, Сабанський провулок, з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 19:00.

Хто може подати заявку на допомогу?

«Спеціалісти нашого фонду надають консультації усім охочим щодо грошової допомоги, допомагають зібрати необхідні документи та заносять заявку людини в програму. Уся інформація, яку надають нам люди, є конфіденційною та передається тільки УВКБ ООН для здійснення виплат. Ми розуміємо, що не кожна людина може завітати особисто до нашого офісу. Для маломобільних людей допускається дистанційна реєстрація за оригіналами документів, наприклад, та за допомоги відеозв’язку», ̶  зазначила Галина Чорна, координаторка програми грошової допомоги БФ «Право на захист» у Одеській області.

Подати заявку можуть вразливі ВПО, постраждалі від воєнних дій, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону) та має певні категорії вразливостей. Наприклад:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання тощо);
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Не зможуть зареєструватися тільки ті родини, що вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій або якщо місячний дохід на кожного члена родини більший ніж 5400 гривень.

Яку необхідно буде надати інформацію?

Для збору даних мають бути присутні всі члени родини. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан.

Для реєстрації  з собою потрібно мати оригінали наступних документів кожного члена родини:  податковий номер (ІПН); паспорт або інші документи, що посвідчують особу; довідка ВПО (за наявності); номер банківської картки головного заявника та інші документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (свідоцтво про народження дитини, про опіку, довідки про інвалідність тощо).

Попередній запис: https://forms.gle/hSUHb2gjBNFWf8dd9. Але для подання заявки потрібна особиста присутність.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top