Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі відзначили День незалежності Польщі  

В Одесі відзначили День незалежності Польщі  

Польща — країна, яка простягнула руку допомоги Україні в найскладніший час нашої історії, відзначила День незалежності. У цей надважливий для Республіки Польща день в Одесі відбулися урочисті заходи.

Основні заходи святкового дня відбулися в головній залі одеського Головпоштамту. Тут відкрилася виставка «Історія поляків Одеси», відбувся музичний концерт, а також урочисто погасили пам’ятну поштову марку на честь великого польського і білоруського поета Адама Міцкевича.

Фотографии — Александр Воропаев aka foto-still.

Як зазначають організатори заходу, представники Одеського імені Адама Міцкевича відділення Спілки поляків в Україні, Польща — стратегічний партнер України.

Першими володарями пам’ятної поштової марки стали учасники п’ятого Забігу Незалежності 2022 — «Разом до Перемоги», узяти участь у якому міг будь-хто охочий. Забіг проходив маршрутом, пов’язаним із перебуванням у нашому місті Міцкевича.

Цікаво, що організатори свята й самі не пішли без подарунка. Військовослужбовці 126-ї бригади Територіальної оборони Збройних сил презентували польській діаспорі Прапор Військового братерства і прапор бойового підрозділу «Химера», а також тубус від РПГ-18.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top