Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі поширюють чутки про зараження води: це фейк

В Одесі поширюють чутки про зараження води: це фейк

Після підриву Каховської ГЕС соціальними мережами почала розповсюджуватись недостовірна інформація про нібито можливість зараження води холерою. У дописах зазначається, що мити овочі, фрукти та навіть чистити зуби необхідно виключно кипʼяченою водою.

Про це повідомляє філія «Інфоксводоканалу».

«Доводимо до відома споживачів, що підстав для паніки немає. За повідомленнями Центру протидії дезінформації РНБО України фейкові “новини”, які розповсюджують ворожі ресурси, не відповідають дійсності та направлені на дестабілізацію і нагнітання паніки серед населення.

Що стосується Одеси: джерело водопостачання міста не має відношення ні до морської води, ні до водного басейну Дніпра, що виключає навіть потенційну загрозу забруднення водопровідної води внаслідок теракту на Каховській ГЕС»,  — йдеться у повідомленні.

Підрозділи “Інфоксводоканалу” забезпечені необхідним запасом реагентів та працюють у штатному режимі з дотриманням всіх технологічних вимог. Разом з цим, європейське обладнання та технологія очищення води, яку застосовує ”Інфоксводоканал”, дозволяє усувати збудників будь-яких кишкових інфекцій -як вірусологічних, так і бактеріологічних.

За результатами останніх досліджень, водопровідна вода в Одесі відповідає всім санітарним вимогам до питної води, додали в «Інфоксводоканалі».

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Top