Самый языкатый сайт Одессы

Одеситам розповіли про особливості зарахування дітей до п’ятих класів 

Одеситам розповіли про особливості зарахування дітей до п’ятих класів 

Передбачено два варіанти зарахування дітей до 5-х класів.

Про особливості зарахування дітей до 5-х класів закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади Одеси у 2023/2024 навчальному році розповіли у департаменті освіти та науки Одеської міської ради.

1 варіант

Якщо заклад загальної середньої освіти забезпечує здобуття початкової (1-4 класи)  та  базової середньої освіти (5-9 класи) та/або профільної освіти (10-11 (12 класи), до 5-х класів переводяться усі учні 4-х класів цього ж закладу освіти.

На вільні місця (у разі їх наявності в 5-х класах) до початку навчального року зараховуються діти, які мають право на першочергове зарахування. Впродовж навчального року зарахування проводиться у порядку надходження заяв.

У разі створення додаткового 5-го класу (інформація про це буде розміщена на офіційному вебсайті закладу загальної середньої освіти), зарахування на вільні місця може відбуватися за результатами конкурсного відбору, якщо кількість поданих заяв перевищує загальну кількість місць.

2 варіант

Якщо в закладі загальної середньої освіти відсутні 1-4 класи і заклад забезпечує  здобуття  базової середньої освіти з 5-го класу, заяви на зарахування до 5-х класів подаються з 3 квітня до 31 травня 2023 року.

У разі, якщо кількість поданих станом на 31 травня заяв не перевищує загальної кількості місць у 5-х класах, конкурсний відбір не проводиться і 1 червня видається наказ про зарахування усіх дітей.

Якщо ж кількість поданих станом на 31 травня заяв перевищує загальну кількість місць у 5-х класах, до 1 червня включно заклад освіти оприлюднює оголошення про проведення конкурсного відбору. Конкурсний відбір проводиться з 2 по 15 червня 2023 року. 

Не пізніше 15 червня видається наказ про зарахування учнів до 5-х класів закладу освіти за результатами конкурсного відбору і оприлюднюється на офіційному вебсайті закладу.

Після 15 червня відбувається зарахування дітей на вільні місця (за умови їх наявності) за результатами конкурсного відбору до початку та впродовж навчального року.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top