Самый языкатый сайт Одессы

В ОНУ им. Мечникова пройшла щорічна Гамивская астрономічна конференція

В ОНУ им. Мечникова пройшла щорічна Гамивская астрономічна конференція

На базі Одеського Національного університету імені І. І. Мечникова пройшла XXII Міжнародна Гамівська астрономічна конференція.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці «Новини Одеського університету».

«Щорічна XXII Міжнародна Гамовська астрономічна конференція: «Астрономія на стику наук: астрофізика, космологія, радіоастрономія та астробіологія» відбулася в ОНУ Мечникова. В онлайн-роботі конференції взяли участь 120 вчених із 14 країн. За 5 днів конференції було представлено 93 доповіді у шести секціях: космології, астрофізики, дослідження сонячної системи та навколоземного космічного простору, сонячної активності та сонячно-земних зв’язків, радіоастрономії, молекулярної біології», — сказано у повідомленні ОНУ.

Програма конференції відображає сучасний стан досліджень у всіх тих галузях науки, де успішно працював Гамов. Цього року в її роботі, крім представників провідних наукових центрів України, взяли участь відомі вчені з 14 країн: Азербайджану, Болгарії, Великобританії, Італії, Німеччини, Канади, Латвії, Польщі, США, Словаччини, Швейцарії. Туреччини, Казахстану, Норвегії.

Зазначимо, кожна Гамівська конференція залишала певний слід в історії університету та нашого міста. Після першої конференції рішенням Одеської міської ради колишній сквер Моїсеєнко став носити ім’я Гамова. У рік 100-річчя від дня народження Гамова в ОНУ Мечникова започатковано ювілейну Гамівську медаль та Гамівську стипендію.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top