Самый языкатый сайт Одессы

Одеські сортсменки показали високі результати у міжнародних змаганнях

Одеські сортсменки показали високі результати у міжнародних змаганнях

Вікторія Мотричко стала бронзовим призером у чемпіонаті Європи з міжнародних шашок, а Ірина Маловичко отримала ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі.

В бельгійському Кортрейку пройшов чемпіонат Європи з міжнародних шашок серед чоловіків та жінок (класика). У змаганнях серед жінок взяли участь 20 спортсменок, серед яких і представниця Одещини, Заслужений майстер спорту України – Вікторія Мотрічко.

Вікторія провела дев’ять партій, у яких здобула три перемоги та шість нічиїх. У загальному підсумку одеситка набрала 12 очок. За додатковими показниками наша спортсменка зайняла третє місце.

Одеситка Ірина Маловічко, на чемпіонаті світу зі стендової стрільби, який проходив у хорватському місті Осієк, здобула першу ліцензію на Олімпійські ігри 2024 року у Парижі.

За підсумками відбору одеситка увійшла до вісімки найкращих учасниць змагань, що дозволило Ірині змагатися, як за олімпійську ліцензію, так і за медалі чемпіонату світу.

У фінальному раунді Маловічко закрила 25 мішеней, показавши п’ятий результат. Треба відзначити, що на світовій першості розігрувалися чотири олімпійські квоти, але за правилами змагань, одна спортсменка може принести своїй країні лише одну ліцензію, а так як Амбер Хілл з Великої Британії раніше вже відібралася на Олімпійські ігри 2024 року через чемпіонат Європи – путівку до Парижу отримала Ірина Маловічко.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top