Самый языкатый сайт Одессы

19 медустанов Одеської області мають борги із зарплати: лікарні мають підготувати план виходу з кризової ситуації

19 медустанов Одеської області мають борги із зарплати: лікарні мають підготувати план виходу з кризової ситуації

В Одеській області 19 закладів охорони здоров’я мають заборгованість із виплати заробітної плати, яка становить близько 27 млн. грн.

Вчора, 28 жовтня, керівники закладів охорони здоров’я та представники громад Одещини висловили своє бачення щодо шляхів виходу з кризової ситуації та обговорили бачення формування спроможної системи охорони здоров’я Одеської області у 2023 році.

«Одна з основних причин, чому медичний заклад залишається неспроможним, — це невідповідність між потребами населення у медичній допомозі та невиправдна кількість штатних одиниць в лікарні. На сьогодні держава готова допомагати лікарням всім необхідним обладнанням з метою можливості контрактування на додаткові пакети НСЗУ та розвивати послуги, які затребувані у населення. Одночасно маємо працювати з тими, хто готовий робити конкретні кроки для покращення фінансового становища закладу, а не просто розпорошувати кошти в нікуди», — наголосив заступник Міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський.

До 1 листопада кожна неспроможна лікарня має підготувати не лише чіткий план виходу із фінансової ситуації, а й план подальшого розвитку закладу та представити його на розгляд Міністерства.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top