Самый языкатый сайт Одессы

Чиновників Одеської ОВА підозрюють у наживі на гуманітарці та військових товарах

Чиновників Одеської ОВА підозрюють у наживі на гуманітарці та військових товарах

На Одещині Нацполіція ліквідувала масштабну схему розкрадання державних коштів, виділених на закупівлю товарів гуманітарного та військового призначення .

У незаконних оборудках підозрюють чиновників Одеської обласної військової державної адміністрації. Лише за одним договором на закупівлі продуктів фігуранти «заробили» понад 7 млн грн.

Про це тимчасово виконувач обов’язків Голови Національної поліції повідомив сьогодні, 2 лютого.

За даними слідства, на підставі рішення Кабінету Міністрів України «Про забезпечення нагальних потреб населення в умовах воєнного стану» на закупівлю продуктів було виділено 500 млн грн, а на закупівлю спеціального спорядження і військового обмундирування для підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади Одеси — понад 106 млн грн.

Замість того, аби спрямувати виділені Урядом України кошти на потреби місцевого населення та військових, посадовці обласної військової адміністрації розробили схему їх привласнення: товари купували за цінами, які значно вищі за ринкові, а отриману різницю розподіляли між всіма учасниками оборудки.

Серед фігурантів — колишній заступник голови Одеської обласної військової адміністрації, начальник одного з департаментів (депутат Одеської обласної ради) та начальник відділу ОВА. Їм оголошено про підозру за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Встановлено, що у квітні 2022 року лише за одним укладеним з підконтрольним товариством договором на закупівлю продуктів на 40 мільйонів гривень різниця у вартості сягнула семи мільйонів. Але сума привласнених бюджетних коштів може бути в рази більшою, тож робота слідчих триває.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 5  ст. 191 Кримінального кодексу України. 

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top