Самый языкатый сайт Одессы

До Одеси прибула делегацією Королівства Швеції

До Одеси прибула делегацією Королівства Швеції

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів зустріч зі спільною делегацією Королівства Швеції та Всесвітньої Продовольчої Програми ООН.

Ключова тема візиту– ознайомлення з актуальною безпековою та гуманітарною ситуацією в Одесі та Одеській області.

Начальник Одеської ОВА звернув увагу на потребу у посиленні постачання озброєння, яке дасть змогу ще краще захистити Україну.

«Швеція підтримує Україну озброєнням, сприяє зміцненню обороноздатності, бо це необхідно для того, щоб ваша держава могла захистити та боронити свою територіальну цілісність. Наша країна оголосила про приєднання до програми з тренування українських військових. За кілька днів я буду в Нью-Йорку на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, тому все, що ми сьогодні почуємо, побачимо і зафіксуємо в Одеській області – презентуємо перед міжнародною спільнотою» — зазначив Керівник Департаменту політики ООН, урегулювання конфліктів та гуманітарної діяльності Міністерства закордонних справ Швеції Карл Скау.

Також він нагадав про те, що Швеція надасть фінансову допомогу для закупівлі та доставки пшениці з України до країн, де є ризик масового голоду. Тому на його думку, в умовах війни, дуже важливим, в рамках зернової ініціативи ООН, є початок роботи трьох найбільших портів одеського регіону: Одеси, Чорноморська та Південного.

Сторони домовилися про надання практичної допомоги в майбутньому. Зокрема, щодо консультування, юридичного супроводу та соціального захисту незахищених верств населення, багатодітних та особливо ВПО.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top