Самый языкатый сайт Одессы

На Одещині підготували понад 4800 місць для проживання евакуйованих жителів Херсонщини

На Одещині підготували понад 4800 місць для проживання евакуйованих жителів Херсонщини

Сьогодні, 7 червня, в Одесі відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації.

Під час засідання розглядались питання сприяння евакуації населення з Херсонської області у зв’язку з підтопленням населених пунктів внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС, створення умов для евакуйованих, протидії можливим епідемічним загрозам.

За інформацією директора Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Тетяни Дементьєвої, область готова надавати всебічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, для чого підготовлено 4822 місця для їх тривалого розміщення, також можуть бути залучені приміщення закладів освіти для короткострокового розміщення. Організовано харчування, соціальний і медичний супровід.

Наразі готуються до відправлення фури з питною водою та помпи для відкачування води.

Головним управлінням ДСНС в Одеській області до аварійно-рятувальних робіт залучено 32 особи, 14 одиниць техніки, 10 мотопомп, 1 човен, 1 електростанція, 1 система зв’язку «Старлінк», 1 БПЛА, 2 намети.

Також на засіданні розглядались можливі екологічні наслідки катастрофи. Здійснюється відбір проб морської води, показники якої станом на сьогодні в межах гранично припустимих. Проте, як зазначають екологи, найближчими днями ситуація може змінитися.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top