Самый языкатый сайт Одессы

Не пускають у укриття: одеситів просять повідомляти на гарячу лінію

Не пускають у укриття: одеситів просять повідомляти на гарячу лінію

В Одесі з’явилася спеціальна гаряча лінія, на яку можна подзвонити та повідомити про зачинені сховища та випадки, коли в укриття не пускають.

Про це повідомили в Одеській міськраді.

Там зазначили, що за всіма сховищами, які знаходяться у власності міста, закріплено осіб, які відповідають за доступ до укриттів. Проте більшість захисних споруд перебувають у державній та приватній власності.

Тому в міськраді закликали приватні організації та голів ОСББ провести зібрання та визначити людину, відповідальну за доступ до укриттів. Як пояснили у мерії, відкриття та закриття сховища – це не волонтерство, а обов’язок «питання персональної відповідальності, про що є відповідне рішення обласної та міської комісій з питань ТЕБ і НС».

Про закриті укриття просять повідомляти на спеціальну гарячу лінію: 0 (4874) 8 15 09; +380 (93) 335 30 59.

Зазначимо, на Одещині провели масштабну перевірку укриттів. Всього в області перевірили 1993 укриття. Із них 122 виявились зачинені і 523 — непридатні до використання.

«За результатами обстежень зачиненими виявились 122 та непридатними до використання 523 укриття. При повторних виходах ситуація змінилась за 66 адресами», — повідомляє ДСНС у Одеській області.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top