Самый языкатый сайт Одессы

Одеситам дають роз’яснення щодо стабілізаційних відключень електроенергії

Одеситам дають роз’яснення щодо стабілізаційних відключень електроенергії

Після масштабних пошкоджень енергосистеми всі відключення для населення можна поділити на 2 типи: аварійні та стабілізаційні.

Про це повідомляють у ДТЕК «Одеські електромережі».

Аварійні відключення відбуваються, коли виходить з ладу якийсь елемент енергетичної інфраструктури. Вони можуть бути:

• екстреними, які пов’язані з воєнними діями. Вони можуть відбутися у випадку, якщо через обстріли буде пошкоджено чи зруйновано об’єкти енергетичної інфраструктури;

• локальними аварійними, коли енергомережі на конкретній обмеженій території виходять з ладу.

Важливо: аварійні відключення неможливо передбачити та спрогнозувати, як довго вони будуть тривати, тому неможливо створити точні графіки, що дадуть змогу готуватися до відключень світла. Споживачів оперативно інформують про їх впровадження та скасування на сайті НЕК «Укренерго» та в соцмережах.

Стабілізаційні відключення відбуваються для балансування роботи енергосистеми. Їх ініціює НЕК «Укренерго». Це відбувається, коли обсяг генерації стає менший за обсяг споживання, або інфраструктура настільки пошкоджена, що не може передавати споживачам необхідну потужність. Тому поки триває ремонт енергооб’єктів постачання світла, клієнтам необхідно тимчасово обмежувати енергоспоживання.

При стабілізаційних відключеннях ситуація більш прогнозована, тому є можливість скласти орієнтовний погодинний графік відключень. Коли застосовують такий тип – графіки розміщені на сайті оператора системи розподілу.

Всіх клієнтів закликають підтримати енергетиків у боротьбі на енергофронті. Для цього слід споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

ukraina.net.ua - каталог сайтов Украины

Leave a comment

Top