Самый языкатый сайт Одессы

Одеські медики «швидкої» пояснили, чому не приїхали на виклик до жінки з температурою 40

Одеські медики «швидкої» пояснили, чому не приїхали на виклик до жінки з температурою 40

Вчора, 18 лютого, в деяких Telegram-каналах було опубліковано відео та інформація щодо неприїзду швидкої на виклик з причини температури 40.

Висока температура у дорослого людини не входить до переліку екстрених виїздів медиків, а з контексту спілкування диспетчера 103 з заявницею було вирвано декілька речень і опубліковано в ЗМІ.

Про це повідомили в пресслужбі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

«Всі розмови та виклики на лінію 103 записуються, тому ми пропонуємо послухати як насправді відбувалася розмова з жінкою, яка вже три дні хворіє на застуду, і досі не звернулася до сімейного лікаря або в поліклініку. Наші диспетчери на протязі 10 хвилин намагалися допомогти та проконсультувати жінку, також їй було надано рекомендації, запропоновано, що приїде бригада швидкої, але ніяких призначень та лікувань робити не будуть, а тільки знизять температуру.

Всі призначення робить сімейний лікар, а не швидка! Наголошуємо! Висока температура сама по собі не є приводом для виклику швидкої допомоги. Лише коли доєднується інші симптоми, такі як утруднене дихання, біль у грудях, судоми, пригнічення свідомості, тоді виклик на 103 буде обґрунтованим.

Пам’ятайте, що поки бригада швидкої перебуває у вас вдома і розповідає, як приймати Ібупрофен або Парацетамол, потенційні екстрені та критичні пацієнти можуть не дочекатися «швидкої».

Щодо відео, яке зараз розходиться мережею, то наголошуємо, що законодавством визначені чіткі стани, які потребують екстреної медичної допомоги. Висока температура у дорослої людини до цього переліку НЕ ВХОДИТЬ. Центр ЕМД та МК працює згідно діючих протоколів та законодавства. Не треба принижувати медиків та самих себе, влаштовуючи ось такі телефонні провокації», — йдеться у повідомленні.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top