Самый языкатый сайт Одессы

Одесу відвідала офіційна делегація членів комітету з питань оборони Палати громад Великобританії

Одесу відвідала офіційна делегація членів комітету з питань оборони Палати громад Великобританії

Члени делегації зустрілись із мером Геннадієм Трухановим та обговорили питання безпеки, міжнародної гуманітарної допомоги і підготовку міста до зимового періоду.

«Дуже потужна делегація парламенту Великої Британії сьогодні у місті. Залучення до Одеси європейської спільноти та компаній дозволить зробити наш регіон безпечним. Ми назавжди маємо закріпити у розумах людей, що Одеса — мультикультурне, інтернаціональне, європейське місто», — сказав мер.

Члени Комітету висловили свою підтримку у питанні включення історичного центру Одеси до Основного списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і подякували за підтримку Ліверпуля, який буде приймати «Євробачення 2023». «Це дійсно важливо для нас. Мешканці Ліверпулю пишаються, що можуть приймати пісенний конкурс від імені України. Україна буде центральним об’єктом цього конкурсу», — зауважили члени делегаціі.

Також Геннадій Труханов презентував проєкт «Євроатлантичний офіс», головна мета якого — сприяння миру та безпеці й покращення економічного та культурного життя Чорноморського регіону.

Разом із мером парламентарі побували в міському гуманітарному центрі, де розподіляється міжнародна гуманітарна допомога. Також в рамках візиту пройшла зустріч парламентарів із заступником голови Адміністрації морських портів України, на якій, зокрема, обговорили питання безпеки «зернової ініциативи».

Top