Самый языкатый сайт Одессы

Одесу втретє відвідала віце-президент Бундестагу: підсумки візиту

Одесу втретє відвідала віце-президент Бундестагу: підсумки візиту

Одесу, втретє відвідала Віце-президент Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Катрін Герінг-Екардт. Ключова тема чергового візиту – ознайомлення з актуальною безпековою ситуацією в Одесі та Одеській області і обговорення подальшої підтримки з боку німецького уряду.

Про це повідомляє прес-служба Одеської ОВА.

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко поінформував Катрін Герінг-Екардт про ситуацію з енергопостачанням в регіоні, наголосивши на тому, що на одному з енергетичних об’єктів НЕК «Укренерго» виникла серйозна аварія, яка спричинила пожежу і через це практично повністю був знеструмлений Одеській район та місто Одеса.

В рамках переговорів сторони обговорили відновлення України, відбудову енергетичної системи із використанням «зелених» та енергоощадних технологій, грантові програми для малого й середнього бізнесу та підтримку ВПО.

Максим Марченко запропонував Німеччині відіграти провідну роль у відбудові зруйнованих російськими окупантами одеських територій — підтримати подальше відновлення різних об’єктів, соціальної та критичної інфраструктури, в Одеській області від наслідків російських бомбардувань і зараз, і після закінчення війни.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top