Самый языкатый сайт Одессы

Одеські ресторатори створюють готові страви для військових на фронті

Одеські ресторатори створюють готові страви для військових на фронті

Кожен тиждень одеські ресторатори відправляють на передову лінію понад 500-600 пакетів з дегідратованими продуктами. Тим самим захисники можуть за 10 хвилин «приготування» насолодитись гарячим смачним борщем і не тільки.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Одеса розповіла підприємниця, рестораторка, засновниця Благодійного Фонду «Перемога.UA» Ольга Бєлєнко.

У меню зараз є борщ, гречана каша з куркою та овочами, ячна каша, банош та овочевий суп. Всі страви готуються з натуральних продуктів без додавання консервантів.

«Ми готуємо страву. Потім в сушильній шафі з неї забирається вода. Ми отримаємо такий результат – дегідрована їжа, яку ми фасуємо у пакети по 100 грамів. У приготовленому вигляді вага блюда становить 350 грамів. Ми постійно працюємо над збільшенням асортименту», — розповіла Ольга Бєлєнко.

Як зазначила рестораторка одна з головних переваг такої дегідрованої їжі — це швидкість приготування.

«Щоб приготувати звичайний борщ, вам потрібно десь 45 хвилин. Нашу страву достатньо залити окропом і почекати 10 хвилин. Тому це зручно не тільки для військових, а й для людей, що перебувають на небезпечних територіях. Ці страви можна приготувати просто у підвалі», – розповіла рестораторка.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top