Самый языкатый сайт Одессы

Стали известны электоральные предпочтения населения Одесской области — «Українська соціологічна група»

Стали известны электоральные предпочтения населения Одесской области — «Українська соціологічна група»

Компания «Українська соціологічна група» с 3 по 9 сентября провела опрос населения Одесской области. Всего было опрошено 1000 респондентов в возрасте от 18 лет и старше. В областном центре было опрошено 400 респондентов, в других населенных пунктах области — 600 респондентов.

Метод проведения опроса -индивидуальное интервью «тет-а-тет» по месту проживания респондента (на дому). Выборка, которая презентует взрослое население Одесской области, составляет 1000 респондентов, статистическая ошибка не превышает 3,0%. .

Выборка, которая презентует взрослое население города Одессы, составляет 400 респондентов, статистическая ошибка не превышает 5,0%.

Основные результаты опроса (язык оригинала) по состоянию на октябрь 2020 года

«Опитування дозволило з’ясувати особливості соціального фону виборчої кампанії в Одеській області. Його головні риси: переважно негативне сприйняття населенням області ситуації в Україні та регіоні, криза довіри до керівництва країни та області, занепокоєність одеситів з приводу цілої низки проблем, які мають місце в Одесі. Такого роду суспільно-політичні настрої зумовлюють негативне ставлення до представників партії влади на місцевих виборах. 

Населення Одеської області критично оцінює ситуацію в країні. Дві третини опитаних жителів області (68,0%) вважає, що керівництво країни веде Україну «однозначно в неправильному напрямі» або «скоріше в неправильному напрямі».

Ситуацію в регіоні місцеві жителі сприймають як неблагополучну. Переважна більшість опитаних мешканців Одеської області (62,9%) вважає соціально-економічну ситуацію в регіоні «поганою» або «скоріше поганою».

Населення Одещини переважно негативно характеризує роботу  Володимира Зеленського на посаді Президента України. Більше половини (61,7%) респондентів оцінює діяльність Володимира Зеленського «негативно» або «скоріше негативно».

Керівництво обласної держадміністрації не користується авторитетом і популярністю серед жителів регіону. Тільки 8,7% опитаних позитивно оцінили роботу Максима Куцого на посаді голови Одеської обласної державної адміністрації.

Жителі Одеси досить стримано характеризують умови життя у своєму місті. Хоча переважає позитивне сприйняття міського середовища, однозначно позитивних оцінок – небагато. Тільки 8,3% опитаних одеситів оцінили умови життя в місті як «добрі», більшість (58,0%) охарактеризували їх як «скоріше добрі, ніж погані». Третина респондентів (30,3%) оцінили міське середовище тою чи іншою мірою негативно. 

Жителям Одеси запропонували вказати міські проблеми, які вони вважають найбільш гострими. (Респонденти могли обрати в переліку проблем кілька варіантів відповіді). Більше 20% опитаних назвали такі проблеми:

  • Корупція в міському керівництві, нецільове використання бюджетних коштів (вказали 50,7% респондентів);
  • Незадовільна якість медичних послуг (38,5%);
  • Поганий стан житлового фонду, інженерних мереж (32,8%);
  • Важко знайти роботу, мало робочих місць (25,0%);
  • Транспортні затори («пробки») (24,0%);
  • Поганий стан доріг, тротуарів (21,1%).

Вибори до Одеської обласної ради депутатів

Якби на момент опитування відбувалися місцеві вибори, то найкращі шанси потрапити до Одеської обласної ради мали б партії «Опозиційна Платформа — За Життя», «Слуга Народу», «Довіряй справам», «Європейська Солідарність», «Батьківщина» та «Партія Шарія». Серед респондентів, які обов’язково голосуватимуть і визначилися з вибором, мають намір проголосувати…

  • за «Опозиційну Платформу — За Життя» – 35,4%;
  • за партію «Слуга Народу» – 18,3%;
  • за партію «Довіряй справам» – 12,4%;
  • за «Європейську Солідарність» – 6,5%
  • за «Батьківщину» – 6,2%;
  • за «Партію Шарія» – 5,3%.

Інші партії мають менше 5,0% прихильників (в кожному окремому випадку).

Вибори Одеського міського голови

Якби на момент опитування відбувалися вибори Одеського міського голови, то найкращі шанси потрапити до другого туру виборів мали б Геннадій Труханов та Микола Скорик. Серед респондентів, які обов’язково голосуватимуть і визначилися з вибором, мають намір проголосувати…

  • за Геннадія Труханова – 45,4%;
  • за Миколу Скорика – 18,9%.

Інші кандидати мають менше 10,0% прихильників (у кожному окремому випадку).

Вибори до Одеської міської ради депутатів

Якби на момент опитування відбувалися місцеві вибори, то найкращі шанси потрапити до Одеської міської ради мали б партії «Довіряй справам», «Опозиційна Платформа — За Життя», «Слуга Народу», «Партія Шарія» та «Європейська Солідарність». Серед респондентів, які обов’язково голосуватимуть і визначилися з вибором, мають намір проголосувати…

  • за партію «Довіряй справам» – 32,1%;
  • за «Опозиційну Платформу — За Життя» – 26,2%;
  • за партію «Слуга Народу» – 10,3%;
  • за «Партію Шарія» – 7,6%
  • за партію «Європейська Солідарність» – 7,1%.

Інші партії мають менше 5,0% прихильників (у кожному окремому випадку).

Более подробно результаты этого социологического исследования:

https://ukranews.com/ua/other/730050-elektoralni-oriyentatsiyi-naselennya-odeskoyi-oblasti-ta-mista-odesy#

ТЕЛЕГРАМ  ИВАСЕЙ. ТО, ЧЕГО НЕТ НА САЙТЕ

Top