Самый языкатый сайт Одессы

УДП розпочинає перейменування флоту

УДП розпочинає перейменування флоту

ПрАТ «Українськое Дунайське пароплавство» (УДП) розпочинає процес перейменування суден, які мають назви на честь російських міст чи радянських героїв.

Про це повідомив в.о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко.

Майже всі судна флоту УДП отримали назву ще за радянських часів. Частина названа на честь російських міст та «видатних діячів» комуністичного режиму. Крім того, навіть українські назви вказані російською: «Запорожье» замість «Запоріжжя» тощо.

«Ми зібрали різні пропозиції. Зійшлись на тому, що маємо обов’язково зберегти наші традиції — назви на честь капітанів, механіків та керівників Дунайського пароплавства залишаємо. Замість російських міст та «комсомольців» тепер будуть назви українських населених пунктів, пов’язаних з судноплавством. Це міста на Дніпрі, порти на узбережжі Чорноморського та Азовських морів”», — написав Москаленко у Facebook.

Особливо пароплавству хотілося відзначити міста, які тимчасово окуповані ворогом.

«Маріуполь, Бердянськ, Феодосія — це все Україна!!! Наша країна — держава з потужними водними транспортними артеріями. Назви флоту УДП мають це символізувати і про це нагадувати, перш за все, на міжнародному рівні”, — повідомив керівник УДП.

Наразі спільно з фахівцями Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства опрацьовуються нові назви для того, щоб запобігти дублюванню.

Вже є перші результати. Зокрема, буксир «Хабаровск» стане «Маруіполем», «Иваново» — «Генічеськом», «Оренбург» — «Феодосією», «Антон Оника» — «Миколаэвом», «Яков Батюк» — «Бердянськом», «Володимир Куриленко» — «Києвом».

Повний перелік нових назв Москаленко пообіцяв оприлюднити згодом.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top