Самый языкатый сайт Одессы

Україні знадобиться більш 10 років на розмінування

Україні знадобиться більш 10 років на розмінування

Близько 30% території України заміновано. Фахівці стикаються з величезною кількістю пасток, як в будинках, так і на об’єктах критичної інфраструктури.

Про це заявив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Наразі усі сили МВС залучені до розмінування території України. Це і підрозділи ДСНС, Нацполіції та підрозділи саперів Національної гвардії.

За словами Ігоря Клименка, наразі перед владою стоїть величезний виклик, а саме – яким чином на деокуповані території повернути життєдіяльність та зробити їх безпечними для громадян. Адже близько 30% території України заміновано. Через це щодня гинуть та отримують поранення не лише вибухотехніки, але й цивільні:

«ДСНС розміновано, обстежено та очищено 800 квадратних кілометрів. Люди цілодобово знаходяться на цих територіях, аби в найшвидші терміни розмінувати їх. Так, ДСНС знешкоджено 350 тисяч вибухонебезпечних предметів, Національною поліцією – 210 тисяч, а Національною гвардією – 27 тисяч».

Зважаючи на велику замінованість України в Міністерстві внутрішніх справ створено Міжнародний координаційний центр з питань гуманітарного розмінування.

«Ми уже практично закінчуємо підготовку додатково ще 400 наших саперів, які розпочнуть роботу вже у червні-липні. І набираємо зараз ще додатково 500 осіб, які також після відповідного навчання будуть готові до виконання своїх обов’язків», – резюмував Глава відомства.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top