Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі шанують пам’ять жертв Голодомору

В Одесі шанують пам’ять жертв Голодомору

26 листопада 2022 року — 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років. Сьогодні в Україні та світі вшановують пам’ять жертв Голодоморів.

Цього року вшанування пам’яті жертв сталінського режиму відбувається в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю.

Одесити поклали квіти до Пам’ятника жертвам Голодомору.

«Голодомор забрав мільйони життів українців. Не обминула ця трагедія і Одеську область. За попередніми даними кількість жертв Голодомору 1932 – 1933 років, на Одещині, сягає майже 300 тисяч осіб. Найбільше постраждали північні райони області, зокрема тодішні території Березівського, Любашівського, Кодимського, Савранського, Балтського, де втрати склали до 40 відсотків населення. Цього року вшанування пам’яті жертв сталінського режиму відбувається під час повномасштабної війни росії проти України. Сучасні російські воєнні злочинці намагаються повторити в нашій країні те, що вже робили їхні попередники: тотальний контроль, терор, депортації, вилучення майна та продовольства. Але цього разу їм на заваді стоїть міцний противник, Збройні Сили та увесь український народ, який показав що спроможний дати відсіч і зламати плани агресора. Окупантам не вдасться знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам’ять всіх жертв» — сказав Максим Марченко.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top