Самый языкатый сайт Одессы

В Одеській ОВА незадоволені ходом відновлювальних робіт зруйнованої багатоповерхівки у Сергіївці

В Одеській ОВА незадоволені ходом відновлювальних робіт зруйнованої багатоповерхівки у Сергіївці

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко відвідав селище Сергіївка, де ознайомився з ходом відновлювальних робіт житлової дев’ятиповерхівки, по якій, у липні минулого року, російськими окупантами завдано ракетного удару.

«З першого дня трагедії, ми спільно з керівництвом Одеської обласної ради визначили конкретні завдання щодо ліквідацію наслідків ракетного обстрілу по Сергіївській громаді. То ж сьогодні я приїхав перевірити хід виконання усіх інших робіт на проведення яких ми теж виділили Субвенцію з обласного бюджету. Кошти отримано ще 31 жовтня! Але те що я побачив — не вкладається ні в які рамки мого розуміння. За увесь період – рівень та об’єм виконаних робіт критично низький, а їх якість мене повністю незадовільняє!» — зазначив Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Начальник ОВА обійшов увесь будинок, оглянув хід ремонтних робіт на кожному з поверхів та в квартирах і особисто поспілкувався з жителями постраждалого будинку.

«На жодне з моїх запитання, в присутності жителів зруйнованих та пошкоджених квартир, які до речі мені особисто поскаржились на поганий рівень ремонтних робіт і повільний темп їх проведення, голова Сергіївської селищної громади Анатолій Чередніченко так і не зміг дати мені чіткої відповіді на питання – а чому ж панує такий безлад на будівельному майданчику, а на робочих місцях відсутні будівельники та представники підрядної організації, яка власне і має проводити ремонтно-відновлювальні роботи? Та й взагалі чому виконано настільки мізерний об’єм робіт? Про терміни проведення та завершення робіт – у відповідь незрозуміла маячня. Ну і найголовніше, мене надзвичайно обурює не тільки той факт, що не освоєна субвенція, а й не те з якою бездушністю і байдужістю ставиться до виконання своїх прямих обов’язків голова Сергіївської громади» — наголосив Максим Марченко.

Керівник області дав доручення Начальнику Білгород-Дністровської РВА Василю Самокишу розгорнути виїзний штаб районної військової адміністрації прямісінько в дворі багатоповерхівки, для щоденного моніторингу та контролю представниками РВА ремонтних робіт. Підрядній організації, спільно з селищною радою, розписати, затвердити з усіма жителями квартир та оприлюднити покроковий щоденний план робіт та ремонту кожної з квартир, трьох під’їздів і в цілому всієї дев’ятиповерхівки та прибудинкової території.

Окрім цього відповідні служби та правоохоронні органи будуть направлені до Сергіївської громади для проведення службових перевірок щодо відповідності займаній посаді усіх відповідальних осіб, а в подальшому — прийняті відповідні правові рішення.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top