Самый языкатый сайт Одессы

За організацію масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі судитимуть заступника екс-керівника обласної міліції

За організацію масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі судитимуть заступника екс-керівника обласної міліції

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника ГУ МВС України в Одеській області – начальника міліції громадської безпеки. Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений сприяв безперешкодному вчиненню представниками руху «Антимайдан» масових заворушень в районі Російського академічного театру на вулиці Грецькій в Одесі 2 травня 2014 року. Внаслідок цього вогнепальні поранення отримали вісім осіб, шестеро з них загинули.

Також він не вжив заходів, направлених на припинення підпорядкованими підрозділами міліції масових заворушень. Крім того, 4 травня 2014 року обвинувачений сприяв представникам «Антимайдану» у захопленні приміщення Одеського міського управління міліції та звільненні затриманих за підозрою у вчиненні масових заворушень.

Йому інкриміновано співучасть в організації масових заворушень, зловживання владою та службовим становищем, пособництво в захопленні державних будівель, а також втручання в діяльність працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 294, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ст. 341, ч. 2 ст. 343 КК України).

За вчинення злочинів, пов’язаних з цими подіями, у судах вже перебувають справи щодо 9 осіб – керівників Одеської обласної та міської міліції і їх структурних підроздів.

Top