Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі відбувся джазовий концерт у повній темряві

В Одесі відбувся джазовий концерт у повній темряві

22 лютого в Одеській обласній філармонії ім. Давида Ойстраха, відбувся концерт відомого одеського джазового піаніста Олексія Петухова «Jazz Spirit of Love».

Фоторепортаж з backstage концерту опублікував одеський фотограф Олександр Воропаєв.

Саундчек концерту відбувся в порожньому залі одеської Філармонії за участю лише самого музиканта та звукорежисера.

Незважаючи на те, що лютий місяць цього року видався теплим і температура на вулиці майже не падала нижче нуля, зал Філармонії був досить холодним. Blackout української енергосистеми спричинений російськими ракетними ударами, постійне відключення електроенергії по графікам не дає змоги достатньою мірою прогріти концертний зал.

«Музикант до останнього не знімав з себе теплих речей, його руки ковзали по льодяним чорно-білим клавішам легендарного рояля Steinway & Sons, й мені здавалося, що Олексій майже не помічає того холоду, так він був захоплений грою перед концертом», — розповідає Олександр Воропаєв.

Майже в самому початку концерту, після другої п’єси, в концертному залі раптом було вимкнено електроенергію, без світла залишився весь центр Одеси. Музикант у повній темряві продовжив грати не зупиняючись. Слухачі, щоб підтримати музиканта почали вмикати ліхтарики на своїх мобільних телефонах. Після останньої ноти цієї п’єси, на сцену вийшла робітниця Філармонії з великим ліхтарем, але музикант відмовився від такого світла й продовжив грати у кромішній темряві наступні твори.

Це було надзвичайно, музика заповнювала зал й розрізала темряву запалюючи серця слухачів.

Олексій Петухов «Jazz Spirit of Love»

Далі, хтось з персоналу Філармонії увімкнув ліхтар й спрямував його промінь на дзеркальний шар під дахом, одразу зал перетворився у зоряне небо, а зірочки розсипались під ноги слухачів і то була казкова атмосфера під звуки «Подорожі до Венери».

У концертній програмі «Jazz Spirit of Love», представленою Олексієм Петуховим, пролунали відомі джазові теми, обробки українських пісень, у тому числі «Сидить дівча над бистрою водою», й авторські твори самого музиканта.

Олексій Петухов – український джазовий піаніст, аранжувальник, композитор та продюсер.
Олексій народився 26 липня 1976 року в Одесі, Україна. З дитинства виявляв інтерес до музики, в музичній школі він познайомився із джазом. 1995 року він закінчив Одеське музичне училище як джазовий піаніст, потім Одеську музичну академію як академічний піаніст. Після закінчення академії він почав виступати як сольний виконавець на різних концертах в Україні та за кордоном.

З 2000 року Олексій Петухов працює викладачем фортепіано та джазової імпровізації в Одеському коледжі Мистецтв імені Данькевича та є диригентом біг-бенду коледжу. Олексій співпрацює з Одеською філармонією як постійний виконавець та аранжувальник, а також з іншими театрами Одеси як аранжувальник.

Одним із пріоритетів Олексія Петухова є популяризація оригінальної музики, написаної для джазового тріо, комбо, струнного оркестру і навіть хору. Він є автором музики для мюзиклу «Конотопська відьма».

З останніх робіт Олексія можливо виділити такі як — джазові аранжування «Час, уперед» Георгія Свиридова та «Пори року» Петра Чайковського.

За час свого творчого шляху Олексій Петухов співпрацював з багатьма видатними джазовими виконавцями, такими як Шенда Рул, Грейс Гарланд, Філо Мачадо, Грегорі Портер, КевінМахогані, Карл Фрієрсон, Аллан Харріс, Єва Корнеліус, Бенні Бенак, Грегорі Джульєтт Келлі, Інгрід Артур, Рейчел Террієн та іншими.

Останнім часом, Олексій Петухов виступає з концертами не тільки в Одесі, але й по всій Україні. Постійно проводить майстер-класи та творчі зустрічі.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top