Самый языкатый сайт Одессы

Румунська сенатор запропонувала анексувати частину Одеської області

Румунська сенатор запропонувала анексувати частину Одеської області

Сенатор парламенту Румунії Діана Шошоаке подала законопроект, який пропонує денонсувати договір про добросусідство та співпрацю Бухареста з Києвом. У МЗС України у відповідь пригрозили санкціями.

Шошоаке пропонує анексувати «історичні території», серед яких південно-західна частина Одеської області з Болградом, Ізмаїлом та островом Зміїний.

Ультраправа політик заявила, що, запропонувавши це, «ми хочемо відновити культурну ідентичність, традиції, звичаї та релігію населення Румунії». Вона просить «врахувати» допомогу Бухареста Києву під час війни, зокрема прийом біженців, і просить Україну «віддати нам землі, на яких проживають наші брати-румуни».

Варто зазначити, що Діана Шошоаке – юрист, засновник партії S.O.S та позафракційний сенатор у парламенті Румунії. Її неодноразово критикували за зв’язки з росією.

У Міністерстві закордонних справ України вже відреагували на цю заяву.

«Класичний приклад з методички російського реваншизму. Ми рішуче засуджуємо спробу поставити під сумнів територіальну цілісність України, підірвати дух добросусідства між Україною та Румунією», — заявив речник відомства Олег Ніколенко.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top