Самый языкатый сайт Одессы

Зернову угоду розблоковано: Одеський морський порт продовжить роботу

Зернову угоду розблоковано: Одеський морський порт продовжить роботу

Зернову угоду розблоковано: Одеський морський порт продовжить свою роботу після зупинки на минулому тижні через брак суден під завантаження зерном.

Віце-прем’єр — голова Мінвідновлення Олександр Кубраков заявив, що зернова угода розблокована, вона продовжить бути чинною до 18 липня.

«Світ продовжить отримувати українську продукцію завдяки зусиллям наших партнерів по угоді — Туреччині та ООН. Ми вдячні партнерам за непохитну та цілеспрямовану позицію в тому, що угода має працювати надалі та на умовах, які підписали всі сторони. Зазначу, що Зернова ініціатива була і є діючою, оскільки пролонгована в березні строком на 120 днів, до 18 липня», — сказав міністр.

Нагадаємо, з середини квітня росія безпідставно почала обмежувати роботу Ініціативи, а з травня фактично заблокувала її відмовившись від реєстрації нового флоту та проведення інспекцій флоту, який йде на завантаження до українських портів. Майже 70 суден зараз очікують в територіальних водах Туреччини, 90% — це ті, хто готовий доставляти світу продукцію наших аграріїв.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top