Самый языкатый сайт Одессы

Киянин за допомогою інтернету ошукав сімох одеситів

Киянин за допомогою інтернету ошукав сімох одеситів

 35-річний киянин знаходив в інтернет-просторі оголошення громадян про пошук тієї чи іншої деталі до транспортного засобу, дзвонив їм і пропонував придбати у нього товар за передплатою, якого насправді не мав.

Правоохоронці встановили, що протягом кількох місяців зловмисник підшукував оголошення про купівлю автозапчастин у відповідних групах. Через мобільний месенджер, використовуючи псевдонім, він зв’язувався із громадянами, які хотіли придбати насос тиску, датчик температури масла, захист двигуна, диск колеса, пружини, ліхтарі, монітор-мультимедіа тощо, і в приватній переписці запевняв, що має і готовий продати потрібний їм товар, тільки після попередньої передплати.

Семеро жителів Одеси погодилися на умови чоловіка і перерахували гроші на банківський рахунок, наданий ним у листуванні.

Загалом правопорушник отримав від потерпілих більше семи тисяч гривень, перевів їх у готівку і припинив зв’язок.

Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Шахраю загрожує штраф від 51000 до 68000 гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top