Самый языкатый сайт Одессы

На дорогах Одеської області зросла кількість ДТП: за чотири місяці загинуло 47 людей

На дорогах Одеської області зросла кількість ДТП: за чотири місяці загинуло 47 людей

Упродовж січня-квітня поточного року на автошляхах Одеської області сталися 3362 ДТП, 385 із них – з постраждалими. Унаслідок автопригод 490 людей отримали травми різного ступеня тяжкості, 47 із них – загинули.

Такі дані надали в обласній поліції.

За словами поліцейських, на Одещині дещо спокійніша обстановка, ніж в інших регіонах нашої країни, де відбуваються активні бойові дії. Тож на дорогах суттєво збільшився потік автотранспорту, а з ним, на жаль, і кількість дорожньо-транспортних пригод.

Серед найпоширеніших ДТП залишаються зіткнення транспортних засобів під час руху (таких поліцейські зафіксували 2270), наїзди на транспортні засоби, що стояли, (400) та на іншу перешкоду (364), наїзди на пішоходів (201) та на велосипедистів (18). У 87 випадках допущено водіями перекидання транспортних засобів.

За вказаний період часу слідчі зареєстрували до Єдиного реєстру досудових розслідувань 198 правопорушень за ознаками статей 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Досудові розслідування 140 проваджень поліцейські завершили та скерували обвинувальні акти відносно правопорушників до суду.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top