Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі мати змушувала дев’ятирічного сина заробляти на життя жебракуванням

В Одесі мати змушувала дев’ятирічного сина заробляти на життя жебракуванням

29-річна уродженка Білгород-Дністровського району, яка зловживала алкогольними напоями, не працювала і навіть не намагалася отримати статус безробітної чи матері-одиначки, вмовлянням і погрозами переконала дев’ятирічного сина мити фари на транспортних засобах на одній зі жвавих доріг у центрі Одеси.

Як повідомили у поліції, тривалий час хлопчик щоденно виконував цю роботу, випрошуючи у водіїв гроші. Мати тримала сина під постійним контролем, перебуваючи неподалік.

Зароблені дитиною гроші жінка витрачала більшою мірою на свої потреби: сигарети, алкоголь, продукти та оплату орендованого в обласному центрі помешкання. Хлопчику не вистачало їжі і він змушений був приховувати частину зароблених коштів, щоб подбати про себе самому.

Жінка раніше потрапляла у поле зору поліції через неналежне виконання батьківських обов’язків. Правоохоронці не раз проводили з нею профілактичні бесіди та складали відносно неї адміністративні матеріали за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вчергове виявивши її сина на дорозі за жебракуванням, поліцейські разом із працівниками служби у справах дітей вилучили хлопчика із сім’ї. Наразі він проходить обстеження у лікарні.

Прокуратури Одеси висунули громадянці обвинувачення за ч. 2 ст. 304 Кримінального кодексу України.

«Обвинувальний акт правоохоронці направили до суду. Згідно з чинним законодавством, жінці загрожує покарання позбавленням волі на строк від чотирьох до десяти років», — повідомили у поліції.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top