Самый языкатый сайт Одессы

В Одесі поліцейські затримали двох чоловік за крадіжки майна

В Одесі поліцейські затримали двох чоловік за крадіжки майна

Один фігурант у закладі громадського харчування привласнив комп’ютерну техніку і продав її, а другий – знайшов банківську картку і, замість того, щоб повернути її власнику, почав витрачати гроші, які були на рахунку. 

31-річний містянин, завітавши ввечері до кафе на Соборній площі, помітив, що за барною стійкою відсутній персонал, і викрав звідти ноутбук, сховавши його під футболкою. За кілька днів поліцейські розшукали правопорушника. Він зізнався, що крадене майно продав. 

А от 41-річний одесит підібрав з тротуару банківську карту, втрачену власником на вулиці Дача Ковалевського, а тоді за допомогою безготівкового розрахунку почав скуповувати товар в крамницях і пальне на АЗС. Загалом за один день у кількох торгових точках зловмисник встиг витратити більше чотирьох тисяч гривень, аж поки потерпілий не виявив відсутність картки і не заблокував її. Наступного дня правоохоронці викрили правопорушника. Той зізнався, що викинув картку, коли під час чергової покупки зрозумів, що рахунок заблоковано. 

Слідчі територіальних підрозділів поліції повідомили обом фігурантам про підозру в скоєнні крадіжок в умовах воєнного стану, які передбачені ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. 

А старшому за віком громадянину, який привласнив офіційний документ з корисливих мотивів, ще й за ч. 1 ст. 357 цього ж Кодексу. 

Максимальне покарання, передбачене даними статтями, — до восьми років позбавлення волі. 

Top