Самый языкатый сайт Одессы

За незаконне поводження з вогнепальною зброєю жителя Балти засудили до 3,5 років позбавлення волі

За незаконне поводження з вогнепальною зброєю жителя Балти засудили до 3,5 років позбавлення волі

Громадянин незаконно зберігав обріз одноствольної мисливської рушниці, який нібито знайшов на околиці міста.

Чоловік був добре обізнаний з правилами поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами, адже має незняту і непогашену судимість за аналогічний злочин. Він знав, що знахідку треба здати в поліцію, натомість приховав її.

«Обріз у правопорушника вилучили. Згідно з висновками експертного дослідження, він виявився вогнепальною придатною для стрільби зброєю. Для її зберігання потрібен спеціальний дозвіл, якого у власника не було. Відтак чоловіку повідомили про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України», — повідомив начальник відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції Віталій Сауляк.

Після завершення досудового розслідування кримінального провадження обвинувальний акт слідчі скерували до суду. І суд, дослідивши матеріали справи, засудив обвинуваченого до трьох з половиною років позбавлення волі.

Поліцейські нагадують громадянам: якщо ви виявили предмет, схожий на зброю, бойові припаси або вибухонебезпечні речовини, не чіпайте їх руками, за можливості встановіть обмежувальні позначки і одразу повідомте про небезпечну знахідку за телефонами аварійних служб 101 чи 102 або зверніться до найближчого відділу поліції.

Top