Самый языкатый сайт Одессы

Жителя Одеської області покарають за махінації із державною землею

Жителя Одеської області покарають за махінації із державною землею

Поліцейські повідомили про підозру 24-річному мешканцю Березівського району у шахрайстві з державною земельною ділянкою площею 2 гектари.

Правоохоронці встановили, що у 2017 році на підставі рішення сесії Білчанської сільської ради місцевий житель отримав безоплатно у власність земельну ділянку площею 0,4 гектари для здійснення особистого сільського господарства. Користуючись своєю землею, він зажадав більшого і у 2021 році надав до Іванівської селищної ради заяву з проханням відвести йому земельну ділянку площею 2 гектари, повідомивши виконавчому органу, що раніше право безоплатної передачі у власність землі за вказаним цільовим призначенням він не використав.

Згідно з рішенням сесії сільради, проєкт землеустрою був затверджений і переданий у власність «аграрію». Зловмисник звернувся до Іванівської селищної ради і отримав реєстрацію права приватної власності на своє ім’я.

Таким чином, своїми шахрайськими діями чоловік завдав Іванівській селищній раді шкоди в розмірі більше 120 тисяч гривень.

Фігуранту повідомили про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), що завдало значної шкоди потерпілому. Цей злочин тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 51000 до 68000 гривень або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top