Самый языкатый сайт Одессы

Кожна школа повинна навчати операторів БПЛА — Федоров 

Кожна школа повинна навчати операторів БПЛА — Федоров 

На базі українських шкіл нової формації, планують створити майстерні, де проводитимуть курси робототехніки і навчатимуть збирати дрони.

За словами Михайла Федорова, наразі в Україні проходять навчання вчителі, які куруватимуть цей процес на факультативах. Нині вже працює пілотний проєкт на базі п’яти профтехів.

«Ми розробили програму, яку у наступному році плануємо запустити в кожному регіональному центрі, щоб вони (вчителі – ред.) могли навчатися спочатку на базі однієї школи, будинку молоді тощо, куди також зможуть приходити школярі з різних шкіл. Це буде продовженням пілоту», – розповів очільник Мінцифри.

На думку Федорова, кожна школа повинна мати можливість навчати операторів БПЛА, а згодом – основ радіоелектронної боротьби. 

«Завдяки великій кількості інженерів, які впливають на нашу оборонну здатність, можна закохати дітей у самі технології.

Це база, яку всі ми повинні будемо знати, щоб відчувати себе захищеними у нашій країні. Тому обов’язково у трансформованих школах будуть лабораторії для практичних занять з хімії, фізики й інших предметів, а також комп’ютерні класи. Але окремо розглядаємо можливість створити приміщення для навчання операторів БПЛА і новим технологіям», – анонсував міністр. 

Також кожен клас у школах нового формату планують забезпечити мультимедійними дошками, а вчителів – ноутбуками для використання, зокрема, електронних щоденників і виведення вмісту на електронну дошку. 

«Також ми зараз працюємо над проєктом, який буде геймченджером в освіті – «Мрія» (застосунок для школярів – ред.). Це продукт, який дозволить дітям швидше знаходити необхідну інформацію, де вбудовуватиметься індивідуальна освітня траєкторія, а також можна буде отримати багато нового освітнього контенту», – анонсував очільник Мінцифри. 

📌Сайт: ivasi.news
📌Tg: t.me/ivasinews
📌Threads: threads.net/@ivasi_news
📌Fb: facebook.com/ivasi.news
📌Insta: instagram.com/ivasi_news

Top