Самый языкатый сайт Одессы

Польща вважає, що її кордонам погрожує небезпека та створює військову оперативну групу

Польща вважає, що її кордонам погрожує небезпека та створює військову оперативну групу

Польща створила на кордоні з Білоруссю спеціальну військову групу, яка візьме участь у операції Rengaw. Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак під час відвідин військового табору у Ярилівці на Підляшші.

Метою операції він назвав стримування та невідкладну реакцію у випадку потреби.

«Я вирішив створити військову оперативну групу в операції під кодовою назвою RENGAW. Завданням вояків буде вишкіл Війська Польського тут, на полі, в провінції Підляського воєводства та формування резерву на випадок погіршення ситуації на польсько-білоруському кордоні… Ми вживаємо ефективних і адекватних заходів для стримування агресора. Військо Польське оснащене сучасною зброєю, сучасною технікою, і все це свідчить про силу Війська Польського – сили, яка стримує агресора«, — наголосив голова Міноборони, під час візиту до східної Польщі, де нині несуть службу солдати Війська Польського що підтримують прикордонну варту.

У своїй промові Маріуш Блащак висловив стурбованість нинішньою ситуацією на кордоні з Білоруссю: «Немає сумнівів, що кордон Польщі у небезпеці. Ми спостерігаємо тривалий тиск на польському кордоні, спроби нелегально перетнути кордон мігрантами, яких заохочує до цього білоруський режим. Немає сумніву, що білоруський режим співпрацює з Кремлем. Ця акція спрямована проти Польщі з метою дестабілізації нашої країни. Переконаний, що вона провалиться завдяки службі польської армії та всьому, що пов’язано зі зміцненням кордону з Білоруссю».

Міністр оборони Польщі нагадав, що під командуванням прикордонних військ проводиться операція Gryf, яка спрямована на прикриття кордону з Білоруссю. У ній візьме участь до 4000 польських солдатів. Міністр зазначив, що надзвичайно важливо робити висновки та ефективно та адекватно реагувати на погрози. Він також додав, що солдати із західної Польщі та центральної частини країни візьмуть участь у зміцненні кордону.

Польща почала посилювати кордон із Білоруссю після того, як туди стали переміщуватися найманці угруповання «ПВК Вагнера». За словами польського міністра оборони Маріуша Блащака, на кордоні з Білоруссю буде близько 10 тисяч військовослужбовців.

📌 Читайте IVASI NEWS в соцмережах

Tg: t.me/ivasinews
Threads: threads.net/@ivasi_news
Fb: facebook.com/ivasi.news
Insta: instagram.com/ivasi_news

Top