Самый языкатый сайт Одессы

В Україні покращать медицину катастроф

В Україні покращать медицину катастроф

Бригади «екстренки» та медицини катастроф отримають 100 портативних систем для стабілізації важкопоранених під час перевезення.

Вага одного пристрою усього 18 кг, що дозволяє використовувати його для надання невідкладної медичної допомоги пораненим і пацієнтам у важких станах безпосередньо на місці виклику «швидкої» та під час транспортування до лікарень. Системи використовуються для евакуації та перевезення поранених як наземним, так i повітряним транспортом, під час проведення додаткових медичних досліджень, наприклад, КТ, —  про це йдеться в інформації пресслужби МОЗ.

Інтeгровані блоки життєзабезпечення завдяки легкій вазі носяться, як сумка через плече. Один такий апарат замінює кілька стаціонарних систем, які використовують у реанімаційних відділеннях.

Апарат поєднує у собі концентратор кисню, систему вентиляції легенів, аспірацію та повний моніторинг життєво важливих показників, яка працює від батарейок та без додаткових кисневих балонів.

«Щодня з моменту повномасштабного вторгнення українські лікарі, як і кожен українець, живуть і працюють під прицілом ворога. Ракети знищують медичну інфраструктуру, обстрілюють цивільні обʼєкти – травмовані та важкопоранені потребують невідкладної медичної допомоги, особливо під час евакуації чи транспортування з місця атаки до лікарні. Портативні системи життєзабезпечення, які отримало МОЗ від уряду Канади та Канадсько-Української Фундації будуть розподілені до стабілізаційних пунктів та бригад екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Це дозволить забезпечити моніторинг вітальних функцій пацієнтів та надати штучну вентиляцію легень поранених в складних умовах, підтримувати медичні показники пацієнта і запобігти ускладненням під час перевезення до медичних закладів», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. 

Поставка 100 апаратів життєзабезпечення Канадсько-Українською Фундацією для українських лікарів є найбільшою передачею цієї технології з початку повномасштабного вторгнення в Україну. 

Ремарка Івасів: Система MOVES® SLC, розроблена канадською компанією «Thornhill Medical» – єдина у світі мікроінтегрована портативна система життєзабезпечення, яка реалізує більшу частину лікування та моніторингу, що відбувається в реанімаційному відділенні лікарні. Інноваційні продукти Thornhill Medical розроблені для використання гуманітарними та військово-медичними командами для надання екстреної медичної допомоги та наявні у понад 19 країнах, включаючи Україну.

📌 Читайте IVASI NEWS в соцмережах

Tg: t.me/ivasinews
Threads: threads.net/@ivasi_news
Fb: facebook.com/ivasi.news
Insta: instagram.com/ivasi_news

Top