Самый языкатый сайт Одессы

Працівник ОПЗ став переможцем Чемпіонату України з судномодельного спорту

Працівник ОПЗ став переможцем Чемпіонату України з судномодельного спорту

Працівник АТ «ОПЗ» слюсар механоскладальних робіт ремонтного цеху Валерій Харет, став переможцем Чемпіонату України з судномодельного спорту.

Про це повідомили на Одеському припортовому заводі.

Перше місце та золота медаль були виборені заводчанином у складній боротьбі серед моделей секції ’С‘ — масштабні моделі, точні технічні конструкції, та деталі кораблів.

Чемпіонат України проходив з 3 по 5 травня 2023 року у місті Київ за участю представників команд з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської, Тернопільської областей, міст Маріуполя та Києва.

Валерій Харет – член Федерації судномоделізму і судномодельного спорту України, майстер спорту України, неоднаразовий призер Чемпіонатів світу, Європи, України з судомодельного спорту.
Моделюванням Валерій захоплювався ще з раннього дитинства. Було зібрано десятки моделей автомобілів, літаків, будівель, суден, тощо. Проте, детально вивчивши всі тонкощі та специфіку моделювання, Валерій почав займатися судномоделюванням професійно з 2016 року. З цього моменту всі моделі, крім копій кораблів, відійшли на задній план.

Створені його руками копії голландської яхти, броненосця, данської шхуни та французького фрегата є справді унікальними. Вони неодноразово ставали лауреатами та займали призові місця на численних змаганнях судномоделістів національного та міжнародного рівнів.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top