Самый языкатый сайт Одессы

Відтепер отримати польську візу українці можуть тільки на території України

Відтепер отримати польську візу українці можуть тільки на території України

Українці не зможуть більше отримувати польську візу, перебуваючи на території Польщі. Такі послуги пропонують численні посередники.

Іноземці, зокрема українці, не зможуть отримувати польську візу, перебуваючи на території Польщі. Віднині для отримання візи необхідно перебувати на території тієї країни, де знаходиться консульство, куди подаються документи, повідомляє урядовий портал Польщі.

«У кожному такому випадку особа, яка звертається по візу поштою або через уповноважену особу, повинна перебувати на території країни, в якій знаходиться консульство, до якого подається візова заява», — йдеться в повідомленні.

Тобто, станом на серпень 2023 року діє така вимога щодо подачі віз на польську національну візу: людина, яка подає заяву на отримання візи поштою чи за дорученням, повинна проживати на території країни, в якій знаходиться консульство. У разі, якщо під час перевірки буде встановлено, що на момент подання заяви заявник перебуває на території іншої держави, документи залишать без розгляду.

Таке правило може становити проблему для тих українців, які з певних причин не можуть повернутися на територію України.

Роз’яснення до питання опублікувало Консульство України у Гданську. У відомстві  пояснили, що сама по собі віза не дає права на проживання – лише разом зі штампом польського прикордонника про в’їзд до Польщі на сторінці, де проставлена віза, вона надає право подати документи на посвідку на проживання в Польщі.

Особи, які перебувають у Польщі та бажають залишитися там, не покидаючи територію країни, можуть спробувати легалізуватися через воєводські управління за місцем проживання (посвідка на тимчасове чи постійне проживання).

«Ну а якщо ви скористалися з послуг посередника, перебуваючи у Польщі, то немає іншого вибору, ніж особисто розпочати заново процедуру оформлення візи з початку. Єдиною вашою сатисфакцією  є можливість звернення до поліції за шахрайство, оскільки віза отримана вами в Україні під час перебування в Польщі, та й загалом, в іншій країні за межами України, жодного зобов’язання для приймаючої сторони не має», — пояснили у консульстві.

Однак уточнюється, що до 4 березня 2024 року в Польщі можуть законно перебувати як громадяни України, які прибули до Польщі як після 24 лютого 2022 року, так і до цієї дати на підставі польських національних віз або польських посвідок на тимчасове проживання, термін дії яких закінчився до 1 липня 2023 року.

📌 Читайте IVASI NEWS в соцмережах

Tg: t.me/ivasinews
Threads: threads.net/@ivasi_news
Fb: facebook.com/ivasi.news
Insta: instagram.com/ivasi_news

Top