Самый языкатый сайт Одессы

Чим порадує одеситів зима?

Чим порадує одеситів зима?

Мало снігу і відносно тепла погода: що ближче до зими, — то одностайніші прогнози синоптиків.

Як розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, зима принесе опади, але навряд чи будуть значними.
«Здебільшого взимку будуть дощі, буде мокрий сніг… Тобто якщо раніше, як усередині попереднього століття, випадав сніг, то тепер випадатиме мокрий сніг», — прогнозує фахівчиня.
Про те, що зима 2023-2024 не матиме особливих відмінностей від минулорічної, яка була досить м’якою, ідеться і в прогнозі сервісу Wisemeteo. Середня температура повітря взимку становитиме близько 0°С. А перші морози очікують приблизно 2 грудня. У цей час температура опуститься до -2°С.
Хоча є й тривожні прогнози, які іноді вистрілюють гучними заголовками в мережі. Зокрема, багато видань обіцяли на зиму 2023-2024 сніг і низькі температури через те, що над Північним полюсом триває формування полярного вихору.

Українська синоптикиня Наталка Діденко закликала не звертати увагу на «страшилки» про погоду в Україні взимку.«Немає таких професіоналів, які сказали б про далеку зиму. Є розробки, вчені щось вивчають і займаються цими прогнозами. Вони дуже умовні — опадів більше чи менше, температура повітря буде вищою за норму чи нижчою.Звичайній людині воно ні про що не скаже — ми знаємо, що все одно взимку буде холодно й іноді буде сніг», — розповіла Діденко.

Запастися генераторами все ж варто

Тим часом, міністр енергетики України Герман Галущенко ще в жовтні радив українцям запасатися генераторами та аналогічними приладами на зиму, щоб полегшити наслідки можливих тривалих відключень світла. Він зазначив, що Росія, як і минулої зими, знову спробує завдавати ударів по нашій енергетичній інфраструктурі. Чиновник додав, що зі свого боку Міністерство та українське ППО зроблять усе, щоб українці генераторами не скористалися.

📌Сайт: ivasi.news
📌Tg: t.me/ivasinews
📌Threads: threads.net/@ivasi_news
📌Fb: facebook.com/ivasi.news
📌Insta: instagram.com/ivasi_news

Top