Самый языкатый сайт Одессы

«Це була провокація ухилянта» — голова Одеського ТЦК прокоментував скандал в «Райдужному»

«Це була провокація ухилянта» — голова Одеського ТЦК прокоментував скандал в «Райдужному»

Начальник Одеського обласного ТЦК Олександр Охріменко прокоментував ситуацію в житловому масиві «Райдужний».

Нагадаємо, в середині листопада співробітники військкомату намагалися «упакувати» чоловіка у мікроавтобус, але на його захист вийшли мешканці масиву.

За словами Охріменка, це була провокація з боку військовозобов’язаного, який був «ухилянтом». Згодом, за словами голови ТЦК, чоловік визнав свою провину і наразі проходить службу у лавах ЗСУ.

Ремарка Івасів

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо вчорашнього силового вручення повістки чоловікові в житловому масиві «Райдужний» міста Одеси.

Повідомляється, що співробітники ТЦК та поліцейські надягли на чоловіка наручники і силою заштовхали в авто за відмову прийняти повістку.

Згодом працівники ТЦК заявлили, що мають повне право проводити силове затримання військовозобов’язаних для доставки до центру комплектування. Щоправда, не змогли надати в якому Законі такі норми прописані.
Примітно, що поліцейські, які знаходились в місці інциденту, ніякої перешкоди воєнкомам не створили.

Згідно з інформацією ДБР, за цим фактом відкрито кримінальне провадження – але не за фактом провокації з боку військовозобов’язаного, а за фактом перевищення посадовими особами та правоохоронцями (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК) України).

___________________________________________

«Это была провокация уклониста» — глава Одесского ТЦК прокомментировал скандал в «Радужном»

Начальник Одесского областного ТЦК Александр Охрименко прокомментировал ситуацию в жилмассиве «Радужный».

Напомним, в середине ноября сотрудники военкомата пытались «упаковать» мужчину в микроавтобус, но в его защиту вышли жители массива.
По словам Охрименко, это была провокация со стороны военнообязанного, который был «уклонистом». Впоследствии, по словам главы ТЦК, мужчина признал свою вину и сейчас проходит службу в рядах ВСУ.

Ремарка Ивасей

Государственное бюро расследований открыло уголовное производство по вчерашнему силовому вручению повестки мужчине в жилом массиве «Радужный» города Одессы.

Сообщается, что сотрудники ТЦК и полицейские надели мужчину наручники и силой затолкали в авто за отказ принять повестку.

ukraina.net.ua - каталог сайтов Украины

Leave a comment

Top