Самый языкатый сайт Одессы

Президент в Одесі: що відомо про візит

Президент в Одесі: що відомо про візит

Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибув до Одеси з робочим візитом.


Головна мета поїздки керівника держави — захист регіону.

«Сьогодні працюємо на Одещині. Розпочали з доповідей військових і наради щодо захисту регіону. Багато важливих питань», — зазначив Зеленський.

Глава держави заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» Андрія Гнатова. Обговорили взаємодію з Повітряними силами та роботу мобільних вогневих груп для посилення ППО.

Зеленський також заслухав доповідь командувача Військово-Морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапи щодо ситуації у Чорному морі. Зокрема, про блокування Росією вільного судноплавства. Були обговорені кроки протидії російському мінуванню та захисту «зернового коридору».

Командувач повітряного командування «Південь» Дмитро Карпенко доповів про ППО Одеської області для прикриття Одеси,  інфраструктури, «зернового коридору» та військових бригад.

Голова держави зустрівся з українського захисниками, які стоять на обороні півдня нашої країни.

«Сьогодні поспілкувався з воїнами, які захищають Південь України, вручив їм державні нагороди. Дякую за службу, за збиті ворожі цілі, за сміливість і самовідданість у захисті нашої держави та людей», — додав Зеленський.

Військові натомість презентували Зеленському настінний годинник, зроблений з елементів збитої російської крилатої авіаційної ракети Х-555.

Під час своєї поїздки на Одещину Володимир Зеленський також відвідав обласний центр соціально-психологічної допомоги.

Під час візиту глава держави вивчив умови проживання мешканців центру. Наразі в обласному центрі соціально-психологічної допомоги проживає 69 громадян, серед яких 17 – діти. Президент поцікавився вирішенням поточних проблем мешканців центру. Зокрема, йшлося про працевлаштування, побутові питання, оформлення соціальної допомоги та здобуття освіти.

📌Сайт: ivasi.news
📌Tg: t.me/ivasinews
📌Threads: threads.net/@ivasi_news
📌Fb: facebook.com/ivasi.news
📌Insta: instagram.com/ivasi_news


Top