Самый языкатый сайт Одессы

В Одеській ОВА розповіли про особливості освіти за умов війни

В Одеській ОВА розповіли про особливості освіти за умов війни

На Одещині, в результаті ракетних ударів ворога, пошкоджено 17 закладів освіти, із яких 2 заклади дошкільної, 8 — загальної середньої освіти, 3 заклади позашкільної освіти, 1 дитячий будинок, 2 заклади професійної та фахової передвищої освіти.

«Опинившись у нових реаліях функціонування, освітня галузь Одещини зазнала змін. Передусім ці зміни торкнулися багатьох учасників освітнього процесу, які вимушено залишили місце проживання. Починаючи з 24 лютого за межі області та країни виїхало майже 23 тисячі дошкільнят, 55 тисяч здобувачів освіти шкіл області, понад 1500 освітян. Наразі за кордоном перебуває 39480 учнів закладів загальної середньої освіти» — повідомив директор Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

Як відзначив начальник Одеської ОВА Максим Марченко, ключовим у підготовці до нового навчального року в умовах воєнного стану є створення максимально безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу закладів освіти.

За словами Максима Марченка, в Одеській області проводились відповідні заходи безпеки: готовність захисних споруд та укриттів, укомплектація їх необхідними засобами та майном, в закладах освіти встановлювали відеоспостереження, кнопки виклику охорони, системи зв’язку та оповіщення. Для цього були передбачені відповідні кошти з місцевих бюджетів і залучено спонсорську допомогу.

Окрім цього, зазначив Максим Марченко, у школах області буде організовано роботу груп та класів з очною, дистанційною формами здобуття освіти, а також індивідуальною формою роз’яснення матеріалу, корекційно-розвиткові заняття.

«Одещина до нового навчального року готова. Проте хочу зазначити, що організація освітнього процесу буде залежати від безпекової ситуації у регіоні. У разі небезпеки керівництвом обласної військової адміністрації оперативно будуть прийняті відповідні рішення» — сказав Начальник Одеської ОВА.

Гаряча стрічка новин IVASI.NEWS у телеграмі. Підписуйся: https://t.me/ivasinews

Top